Proxident

Proxident smörjer, fuktar och lindrar när inget annat hjälper

Muntorrhet är ett dolt handikapp som påverkar livskvalitén för många människor. För lite saliv gör det svårt att prata, äta och svälja. Munslemhinnan blir torr och känslig, det svider och minsta beröring kan vara smärtsam. Något botemedel för muntorrhet eller direkt ersättning finns inte, endast produkter som lindrar.

Proxident är ett svenskt företag som har arbetat med att utveckla och tillverka produkter för torr och känslig mun i 25 år. Proxidents gula produkter är utvecklade för personer med mycket svåra besvär av torr och känslig mun. De smörjer, fuktar och ger lindring när inget annat hjälper. De innehåller bara milda och extra skonsamma ingredienser och är helt smakneutrala.

Munvård är en viktig del i det dagliga omhändertagandet av de som av olika anledningar själva inte kan sköta sin munhygien. Nedan följer en genomgång av Proxidents produkter som är speciellt anpassade för känsliga munnar och underlättar för de som utför munvården.

 

Proxident muntork (286537, 202861)

Proxident muntork

Proxident Muntork är extra mjuk och skonsam. Den används för rengöring av munnen samt för att fukta och smörja torra och irriterade munslemhinnor. Muntorkens form och material är noga utprovat för att vara så skonsamt som möjligt och underlätta vårdpersonalens arbete. Muntorken finns i två storlekar, small och large och är en engångsprodukt.

Proxident muntops har en hårdare yta och kan t.ex. användas vid svåra crustor (slemansamlingar) eller för att applicera munfuktgel.

 

Proxident smörjande muntork

Smörjande muntork (202015)

Proxident muntork med smörjande solrosolja smörjer och lindrar mycket torra och känsliga munnar. Den har en mild smak av solrosolja och är lämplig för munvård som utförs av anhörig eller vårdpersonal.

 

 

Proxident munspray

Proxident munspray smörjande (286032)

Proxident munspray smörjer och lindrar mycket torra och känsliga munnar. Den innehåller solrosolja med hög renhetsgrad, har en mild smak av solrosolja och kan sväljas. Appliceras lätt med sprayflaska och vid behov med muntork.

 

Proxident munfuktgelProxident Munfuktgel (499938)

Proxident munfuktgel lindrar torr och känslig mun och ger en hal och skön känsla i munnen. Munfuktgelen är långtidsverkande och ju torrare man är desto längre blir den upplevda effekten. Den är utan smakämnen och kan sväljas.

 

Proxident tandkrämProxident Tandkräm för torr och känslig mun (1089757)

Personer med torr och känslig mun kan ofta uppleva att vanlig tandkräm blir för stark, svider och gör ont. Proxident tandkräm är en extra mild tandkräm utan smakämne, skumämne (SLS) eller färgämne, speciellt anpassade för personer med mycket känsliga munslemhinnor. Den rekommenderas av Asthma Allergy Nordic och lämpar sig för personer med olika typer av allergi eller överkänslighet. Den innehåller 1450 ppm fluor och kan användas av vuxna och barn från 6 år.

 

Proxident munvardssetProxident Munvårdsset (1014053)

I Proxident munvårdsset har vi samlat de viktigaste produkterna för att underlätta för vårdpersonal eller anhörig som hjälper till med munvård när någon är svårt sjuk eller sängliggande. Proxident Munvårdsset innehåller ett urval produkter som är anpassade för mycket svåra besvär av torr och känslig mun. I Proxident munvårdsset finns en påse muntork, en munfuktgel, en munspray smörjande och ett läppbalsam. Proxident läppbalsam är återfuktande och mjukgörande med bland annat olivolja, squalane och scheasmör, speciellt framtaget för mycket torra och nariga läppar. Det är lätt att applicera och har en konsistens som gör att det sitter kvar länge.

 

Proxident bitstödBitstöd (273003, 273004)

Proxident bitstöd är ett hjälpmedel för sjukvårdspersonal och anhöriga som utför munvård på personer som har svårt att gapa. Bitstödet avlastar trötta käkar och underlättar för den som utför munvården.

exclamation

Du använder en gammal webbläsare. För att kunna nyttja alla funktioner i vår webbshop, så rekommenderar vi att du uppgraderar. Vi stödjer Internet Explorer version 9 och uppåt, Mozilla Firefox version 9 och uppåt, samt Google Chrome och Apple Safari.