ALLEVYN LIFE

Är ett skumförband med flera användningsområden utformat för sår med måttlig eller kraftig utsöndring av exsudat.

ALLEVYN LIFE har även bevisats kunna hjälpa till att förebygga trycksår när de används tillsammans med normala trycksårsförebyggande rutiner.

ALLEVYN LIFE förband finns i en rad olika former och storlekar vilket gör dem till en bra lösning för både små och stora sår - även när de är på svårbandagerade områden. Anatomiskt formade storlekar som Heel och Sacrum finns även tillgängliga. 

  • ALLEVYN LIFE absorberar och kapslar in sårvätska effektivt och ger samtidigt en optimal känsla för patienten.

  • Skumlagret och det inkapslande lagret i kärnan hindrar sårvätskan från att läcka ut på den omgivande huden, vilket kan minska risken för maceration.

  • Det mjuka sårkontaktlagret av silikon gör att förbandet kan placeras om och bytas utan att skada såret eller den omgivande huden, vilket besparar patienten onödig smärta.

  • Maskeringslagret och lagret med bytesindikatorn minimerar risken att patienten känner sig besvärad i onödan samt visar när förbandet behöver bytas.

Du använder en gammal webbläsare. För att kunna nyttja alla funktioner i vår webbshop, så rekommenderar vi att du uppgraderar. Vi stödjer Internet Explorer version 9 och uppåt, Mozilla Firefox version 9 och uppåt, samt Google Chrome och Apple Safari.