OneMed stärker sin position i BeNelux genom förvärvet av Stöpler

Den 1 juli 2021 blev Stöpler, en leverantör och kunskapspartner inom medicinsk utrustning, instrument och förbrukningsvaror främst för sjukhus, en del av OneMed. Genom förvärvet stärker organisationerna sina positioner inom medicintekniska produkter för vårdinrättningar i Nederländerna, Belgien och Luxemburg.

"Med Stöplers starka varumärken, entreprenörskap och innovativa styrka välkomnar vi en viktig aktör inom branschen till vår organisation", förklarar en stolt Pieter-Jan Jongeling, VD på OneMed Nederländerna.

Genom att bli en del av OneMed tar Stöpler ett viktigt steg i sin 116-åriga historia. Förvärvet gör det möjligt för Stöpler att ytterligare stärka positionerna för de ledande varumärkena som de distribuerar i BeNeLux-länderna, som Karl Storz, Ansell och Trumpf.

Stöpler levererar totallösningar för sjukhus och andra vårdinrättningar med ett brett utbud av produkter och relaterade tjänster för nästan alla medicinska specialiteter, inklusive anestesi, urologi, kirurgi, ÖNH, endoskopi och ortopedi i BeNeLux-länderna. Varumärket Stöpler behålls även efter förvärvet. Stöplers kunder kan fortfarande beställa samma kvalitetsprodukter och få samma professionella tjänster, men kan nu också dra nytta av ett större och bredare utbud av produkter från OneMeds globala nätverk av leverantörer. Övertagandet har inga konsekvenser för Stöplers organisation förutom möjligt stöd från OneMed. OneMed Nederländerna har mer än 400 anställda under sina olika varumärken i Eindhoven, Oss och Groningen. Stöpler har 100 anställda med kontor i Utrecht, Bryssel och Luxemburg.

"Marknadsledaren Stöpler är en engagerad organisation med lång historia och stor expertis", säger Mark van de Camp, grundare av QRS och chef för affärsutveckling i OneMed Nederländerna. ”Förvärvet är helt i linje med våra tillväxtambitioner i BeNeLux-länderna och samarbetet med Stöpler kommer att göra oss starkare. Vi kombinerar den kundorientering som kännetecknar dessa organisationer och den personliga service och professionalism som följer med dem, med fördelarna med OneMeds internationella nätverk. Detta är en viktig milstolpe för oss, eftersom vi tillsammans kan erbjuda bättre och mer prisvärd vård för alla.”

Om OneMed

OneMed är en ledande distributör av förbrukningsmaterial och vårdrelaterade tjänster till hälso- och sjukvården i Europa som finns i 11 länder, har drygt 1000 medarbetare och omsätter cirka 7 miljarder kronor. OneMed är en samarbetspartner som möjliggör bättre liv för patienter, underlättar vardagen för sjukvårdens medarbetare och bidrar till lägre vårdkostnader. OneMed strävar efter att minska miljöpåverkan och att tillsammans med våra leverantörer förbättra arbetsvillkoren genom hela värdekedjan.

För mer information,

Eva van Ommen, E.v.Ommen@onemed.com

Fler nyheter

Du använder en gammal webbläsare. För att kunna nyttja alla funktioner i vår webbshop, så rekommenderar vi att du uppgraderar. Vi stödjer Internet Explorer version 9 och uppåt, Mozilla Firefox version 9 och uppåt, samt Google Chrome och Apple Safari.