OneMed har ingått avtal att förvärva Iogen – en finsk distributör av ögonkirurgiprodukter

OneMed har per den 25 februari, 2021 signerat en överenskommelse om att förvärva Iogen, en finsk distributör av produkter som används vid ögonkirurgi. Iogen är en av de ledande distributörerna inom ögonkirurgiprodukter i Finland med ett kundorienterat tillvägagångssätt och ett högkvalitativt erbjudande som tillgodoser ögonkirurgernas specialiserade behov.

OneMed Finlands nuvarande verksamhet inom ögonkirurgi bygger främst på försäljning av utrustning. OneMed och Iogen kompletterar därmed varandra och bildar tillsammans en ännu starkare plattform för framtida tillväxt.

Iogen kommer att fortsätta verka som en separat enhet inom OneMed för att inte störa den anpassade kundinteraktionen som utvecklats för ögonkirurgimarknaden.

Att kombinera OneMeds och Iogens verksamheter inom ögonkirurgi kommer att leda till ett förbättrat kunderbjudande som gynnar nuvarande och nya kunder samt leverantörer, säger Markus Henriksson, VD OneMed Finland

OneMed är en ledande distributör av förbrukningsmateriel och vårdrelaterade tjänster till hälso- och sjukvården i Europa. Vi finns på 11 marknader, har 1 000 medarbetare och omsätter cirka 7 miljarder kronor. OneMed är en samarbetspartner som möjliggör bättre liv för patienter, underlättar vardagen för sjukvårdens medarbetare och bidrar till lägre vårdkostnader. Vi strävar efter att minska miljöpåverkan och att tillsammans med våra leverantörer förbättra arbetsvillkoren genom hela värdekedjan.

För mer information,

Markus Henriksson, Managing Director OneMed Finland, markus.henriksson@onemed.com

Fler nyheter

Du använder en gammal webbläsare. För att kunna nyttja alla funktioner i vår webbshop, så rekommenderar vi att du uppgraderar. Vi stödjer Internet Explorer version 9 och uppåt, Mozilla Firefox version 9 och uppåt, samt Google Chrome och Apple Safari.