OneMed har ingått ett avtal om att förvärva en majoritetsandel i de två tyska bolagen DIASHOP och Evivamed

OneMed har per den 17 december, 2020 signerat en överenskommelse om att förvärva av en majoritetsandel av de två tyska bolagen DIASHOP och Evivamed som båda är aktiva på den tyska diabetesmarknaden. Förvärven är OneMeds intåg på den stora tyska marknaden, de adderar cirka 80 miljoner Euro i omsättning och stärker den redan starka positionen koncernen har inom diabetesområdet ytterligare.

Förutom de två fina företag dessa förvärv ger oss är det även de första stegen in på den spännande tyska marknaden för OneMed. Med dessa förvärv tar vi ytterligare steg mot vårt mål att konsolidera den europeiska marknaden för förbrukningsmaterial till vården, säger Johan Falk, Koncernchef OneMed 

DIASHOP är en av de ledande specialisterna för diabetesprodukter och förser dagligen människor med diabetes med deras behov av terapeutiska hjälpmedel. Med 34 diabetesbutiker, huvudkontoret i Germering nära München och den ledande onlinebutiken för diabetesprodukter www.diashop.de – har DIASHOP ett gott rykte på marknaden och ett brett utbud av diabetesprodukter med fokus på att ge god kundservice.

EvivaMed är en ledande grossist av diabetesprodukter i Tyskland till apoteksmarknaden, diabeteshandlare och till distributörer av medicinska förbrukningsvaror. Givet goda relationen med kunder och leverantörer finns det en tydlig potential för Evivamed att växa in i andra produktområden som sårvård, stomi och digitala supporttjänster för vården men också genom att nå nya kunder.

Båda avtalen är villkorade av konkurrensmyndigheternas godkännande. Transaktionerna förväntas slutföras under första kvartalet 2021.

Förvärv på den Belgiska marknaden

Under samma period har OneMed också ingått avtal med QRS Belgium om att förvärva deras verksamhet på den belgiska marknaden. Detta är OneMeds inträde på den belgiska marknaden.

OneMed är en ledande distributör av förbrukningsmateriel och vårdrelaterade tjänster till hälso- och sjukvården i Europa. Efter transaktionernas slutförande kommer vi finnas på 11 marknader, ha 1 000 medarbetare och omsätta mer än 6 miljarder kronor. OneMed är en samarbetspartner som möjliggör bättre liv för patienter, underlättar vardagen för sjukvårdens medarbetare och bidrar till lägre vårdkostnader. Vi strävar efter att minska miljöpåverkan och att tillsammans med våra leverantörer förbättra arbetsvillkoren genom hela värdekedjan.

För mer information,

Magnus Alsterlind, Regional Director OneMed DACH, magnus.alsterlind@onemed.com

Robert Schmidt, Head of Communication OneMed, robert.schmidt@onemed.com

Fler nyheter

Du använder en gammal webbläsare. För att kunna nyttja alla funktioner i vår webbshop, så rekommenderar vi att du uppgraderar. Vi stödjer Internet Explorer version 9 och uppåt, Mozilla Firefox version 9 och uppåt, samt Google Chrome och Apple Safari.