PICO

PICO™ är ett engångssystem för sårbehandling med negativt tryck.

PICO innebär en unik möjlighet att behandla patienter som skulle ha fördel av sårbehandling med negativt tryck (NPWT) vid öppna sår, postoperativa kirurgiska incisioner och hudtransplantat.

  • Det kanisterfria PICO systemet består av en pump, liten nog att hållas i din hand, kopplad till ett

    innovativt förband som levererar effektivt negativt tryck, med 80 mmHg, (nominell) och hanterar sårvätskan bort från såret.

  • Ett PICO-kit ger 7 dagars aktiv NPWT terapi och innehåller 2 förband och 1 PICO-pump.
  • Pumpen hanteras med en orange knapp. Den drivs med vanliga AA-litiumbatterier.
  • Tryck på den orange knappen för att starta behandlingen. Om du trycker på knappen igen pausas behandlingen och startas sedan om automatiskt efter en timme om du inte trycker på knappen igen innan dess.
  • Tre lampor visar hur PICO fungerar – en grön lampa som blinkar konstant visar att pumpen fungerar normalt, och två gula larmlampor blinkar om ett problem har uppstått. Den ena visar att det finns ett lufftläckage och den andra att batteriet är svagt.

Eftersom det är en engångsprodukt kan PICO förvaras i skåpet och finnas tillgänglig när den behövs.

Du använder en gammal webbläsare. För att kunna nyttja alla funktioner i vår webbshop, så rekommenderar vi att du uppgraderar. Vi stödjer Internet Explorer version 9 och uppåt, Mozilla Firefox version 9 och uppåt, samt Google Chrome och Apple Safari.