Mepilex® Border Flex

Allt-i-ett-förband med Flex-teknologi som ger säkrare vidhäftning och längre bärtid

Mepilex® Border Flex med Flex-teknologi är ett allt-i-ett-förband med unik flexibilitet och förbättrad följsamhet. Den perforerade sårdynans flexibilitet gör att förbandet kan sträckas i alla riktningar och enkelt anpassa sig efter kroppens rörelser och konturer, även på svårapplicerade områden. Du kan därför känna dig trygg med att förbandet sitter säkrare på plats jämfört med andra skumförband.

Mepilex Border Flex har genom sin unika design en överlägsen hantering av sårvätska. Det förbättrade retentionslagret med superabsorbenter kan hantera alla typer av sårvätska och håller kvar vätskan vid eventuellt tryck, vilket minskar risken för läckage och maceration. Tack vare samarbetet mellan spridningsskiktet och retentionslagret fördelas vätskan optimalt i förbandet så att hela förbandets kapacitet kan nyttjas. Förbandet får en bättre förutsättning till andning som leder till att förbandet kan hantera mer sårvätska vilket ger en längre bärtid.

Mepilex Border Flex suger snabbt upp sårvätska som innehåller bakterier. En unik kombination i Flex-teknologins konstruktion bidrar till att effektivt förflytta sårvätskan och bakterierna genom de olika lagren i förbandet. Retentionslagret kapslar in sårvätskan och bakterierna vilket förhindrar att det läcker tillbaka till sårbädden, även under tryck.

Mepilex Border Flex är utvecklat för behandling av ett flertal vätskande svårläkta och akuta sår, såsom diabetiska fotsår, venösa bensår, trycksår, och traumatiska sår.

 
Mepilex® Border Flex med Flex-teknologi sitter säkrare på plats tack vare:
Unik flexibilitet
Överlägsen hantering av sårvätska
Förbättrad följsamhet
 

Du använder en gammal webbläsare. För att kunna nyttja alla funktioner i vår webbshop, så rekommenderar vi att du uppgraderar. Vi stödjer Internet Explorer version 9 och uppåt, Mozilla Firefox version 9 och uppåt, samt Google Chrome och Apple Safari.