OneMed ingår avtal om att förvärva MediReva – Expansionen i Europa fortsätter

OneMed ingår avtal om att förvärva MediReva. Förvärvet stärker OneMeds närvaro i Europa och positionen inom medicintekniska produkter med relaterade tjänster inom främst stomi och urologi.

MediReva-koncernen består av en grupp specialiserade företag som tillsammans har 500 medarbetare och en årsomsättning närmare SEK 1,4 miljarder. MediReva har en bred produkt- och tjänsteportfölj med expertis inom stomi och urologi, med tillhörande medicintekniska produkter. Bolaget är verksamt i Nederländerna, Belgien, Tyskland och Österrike.

 

Förvärvet av MediReva är viktigt för oss och i linje med vår ambition att växa vår grupp av starka bolag som stödjer hälso- och sjukvården. MediRevas starka företagsgrupp är ett betydande steg för vår expansion i Europa, säger Johan Falk, koncernchef OneMed.

OneMed kommer att ta över MediReva-koncernens bolag, med MediReva-varumärkena fortsatt verksamma. MediRevas medarbetare och organisation kommer att fortsätta sin utveckling i OneMed-koncernen och MediRevas medarbetarorganisationer har ställt sig positiva till samgåendet. Efter ett godkännande från konkurrens- och hälsovårdsmyndigheterna kan parterna slutföra förvärvet, vilket beräknas ske vid årsskiftet.

 

MediReva passar in i vår kultur, medarbetarna är kunniga, inspirerade och mycket engagerade. Tillsammans tar vi nu nästa steg mot den dynamiska vårdmarknaden med framtidsinriktade lösningar tillgängliga för alla, säger Pieter-Jan Jongeling, ansvarig för OneMed Benelux.

 

Om OneMed

OneMed är en ledande leverantör av produkter och lösningar till hälso- och sjukvården i Europa. Vi är verksamma på 13 marknader, har 1275 anställda och vår årliga nettoomsättning uppgår till mer än 700 miljoner euro. OneMed är en samarbetspartner som möjliggör bättre liv för patienter, underlättar vardagen för sjukvårdens medarbetare och bidrar till lägre vårdkostnader. OneMed strävar efter att minska miljöpåverkan och att tillsammans med våra leverantörer förbättra arbetsvillkoren genom hela värdekedjan.

 

 

För mer information, vänligen kontakta

Kristina Cato, tf Kommunikationschef, OneMed, kristina.cato@onemed.com

Fler nyheter

Du använder en gammal webbläsare. För att kunna nyttja alla funktioner i vår webbshop, så rekommenderar vi att du uppgraderar. Vi stödjer Internet Explorer version 9 och uppåt, Mozilla Firefox version 9 och uppåt, samt Google Chrome och Apple Safari.